Massasje

Vond rygg og nakke? Eller trenger du en timeout?

Vi tilbyr massasje i flere varianter, tilpasset akkurat deg!

Finn din massasjeform i listen under, eller rull ned. 

Naturmedisinsk aromaterapi

Den klassiske aromaterapimassasje er satt sammen av bindevevsmassasje, akupressur, svensk massasje og lymfemassasje. Vi fokuserer på nervesystemet og meridianene som er en del av det vi kaller akupunktursystemet. Vi bearbeider muskler, løser på blokkert vev og stive ledd. Når huden reagerer på massasjen påvirker det indre organ, kjertler, nervebaner og hele sirkulasjonssystemet. Effekten av massasjen kan være beroligende eller stimulerende alt etter hvordan massasjen utføres. I tillegg til selve massasjen spiller de eteriske oljene en stor rolle da disse påvirker blod- og lymfesystemene, samt den stimulerende eller beroligende effekten. Eteriske oljer består av uhyre små molekyler og har derfor evnen til å trenge gjennom hudlagene. Oljen blir dermed tatt opp i blodbanene og lymfevæsken. Dette gir næring og fleksibilitet til huden og stimulerer produksjonen av nye hudceller.

 
Felles har eteriske oljer disse egenskapene:

 • Antibakterielle

 • Antvirale

 • Cellefornyende

 • Vanndrivende

 • Stimulerer blodsirkulasjonen

 • Stimulerer lymfesirkulasjonen

 • Regulernede på det automome nervesystemet

Klassisk massasje

I klassisk massasje brukes ulike kna- strekk- press- og banketeknikker. Denne prosessen stimulerer utskillelsen av avfallsstoffer, og bedrer sirkulasjonen av blod og lymfe.
Denne massasjen kan benyttes som forebyggende behandling eller lindring av akutte plager som blant annet stiv nakke, ryggsmerter og hodepine. Klassisk massasje kan og ha innvirkning på både kropp og sinn. Mange ser på den avslappende følelsen massasje gir som en

behandling i seg selv.

 
 

Lymfedrenasje

Lymfesystemet ivaretar mange viktige funksjoner og er en vesentlig del av immunforsvaret. Lymfesystemet regulerer blant annet væskebalansen, frakter de hvite blodlegemene rundt i kroppen og er en viktig faktor når kroppen skal utskille avfallsstoffer.
Når kroppen er ”forurenset” kan blodsirkulasjonen fungere dårlig. Det kan gi utslag i smerter i muskulaturen, hovne ankler, kalde føtter og hender, spenninger i hode/nakke, uren hud, fordøyelsesplager, leggkramper, samt generell stivhet og verk i kroppen.
Ved lymfedrenasje ønsker vi å hjelpe kroppens eget system til å skille ut slagg og giftstoffer i vev og organer. Gjennom trykk og press på lymfebanene fører vi lymfevæsken mot de store lymfesentrene for tømming.
En lymfedrenasje tar 90 min, ofte i oppfølging med 5-6 behandlinger. Reaksjoner etter behandlingen kan være trøtthet, økt tarmfunksjon, tørste, dypere søvn og økt vannlating. For å øke effekten av lymfedrenasjen anbefales det å drikke mye vann etterpå.
Ved denne behandlingen benytter vi gjerne vakuum kopping samtidig.

 

Vakumkopping

Kopping er en dypere variant av bindevevsmassasje, og benyttes gjerne ved langvarige eller akutte muskelsmerter. Sugekoppene danner et vakuum som kan påvirke sirkulasjonen i huden, muskulaturen, og i kroppens indre organer der blodforsyningen er dårligere. Blodomløpet er kroppens transportsystem, og skal hele tiden være i sirkulasjon for å forsyne organer og muskulatur med oksygen og næring.
Kopping stimulerer også til utrenskning av slaggstoffer. Behandlingen kan derfor være god støttebehandling under detox. Vi benytter gjerne kopping som et tilleggsverktøy ved massasje, eller man kan får ren koppebehandling.

 

Idrettsmassasje

Idrettsmassasje er en dypere form for massasje rettet mot aktive mennesker og idrettsfolk, men man behøver ikke å være idrettsutøver for å benytte seg av denne massasjen. Idrettsmassasje er mer energisk og spesifikk. Vi går dypere ned i muskelvevet og jobber raskere. Denne type massasje benyttes gjerne mot stiv og forkortet muskulatur. Behandlingen kombineres ofte med vakuum-kopping og kinesiotaping.
Det er alltid bedre å forebygge enn å kurere. Regelmessig massasje og yoga kan redusere risikoen for muskelstrekk og kramper. For økt smidighet, sammen med styrke og pusteøvelser kan også yoga være et nyttig og forebyggende supplement.

Hot Stone

Hot stone-massasje er en lindrende, beroligende og dypt avslappende massasje. Under massasjen plasseres varme lavasteiner forskjellige steder på kroppen, samtidig som den øvrige delen av kroppen masseres med olje og varme steiner. Denne kombinasjonen av varmen og tyngden fra lavasteinene med rolige kontinuerlige massasjetak kan smelte spenninger og lindre stress i kroppen. Samtidig avgir massasjen varme og energi til hud, vev og muskler, og kan virke stimulerende på blodsirkulasjonen og stoffskiftet.
Denne massasjen passer fint for øm, sliten eller trett muskulatur.

 

Fordeler ved Massasje

Massasje har mange fordeler for både kropp og sjel, blant annet ved å redusere stress. Selv om man er sunn og frisk kan jevnlig massasje være både velgjørende og forebyggende. I tillegg til å løse opp spenninger i muskulaturen, kan massasjen være en pause i en travel hverdag.

Stress kan forårsakes av mange faktorer. Dette setter seg i kroppen og kan føre til muskelspenninger, hodepine, tretthet, nedsatt immunforsvar i tillegg til å være en medvirkende årsak til mange sykdommer. Massasje stimulerer hormonsystemet og utløser oxytosin som er et antistresshormon. Dette stabiliserer også nervesystemet og styrker immunforsvaret.

Massasje kan ha nytte i håndtering av stress ved å:

 • Redusere engstelse og uro

 • Være avlappende

 • Forbedre søvnkvalitet

 • Forbedre konsentrasjonen

 • Stimulere blodsirkulasjonen

 • Redusere tretthet/slapphet​

Andre fordeler ved massasje:

 • Økt blod- og lymfesirkulasjon

 • Virke rensende i bindevevet

 • Immunstyrkende

 • Strekke muskler og løse opp arrvev

 • Øke bevegelse i ledd

 • Balansere sentral nervesystemet

 • Kan virke smertelindrende

 • Tilføre huden fuktighet og næring

Kontakt

Karoline Vågane Skavland 

52 97 87 00
471 70 343
Mandag 09 - 16
Tirsdag 09 - 16
Onsdag 09 - 16
Torsdag 09 - 16
Fredag 09 - 15

Send gjerne en melding

Henrik Steffensgate 8,
4008 Stavanger
 • Black Facebook Icon
 • Black Instagram Icon